Alla frågor och svar

Fordonet – du kan hämta det 48 timmar efter beställning (vardagar) eller på bekräftat leveransdatum. Vid leverans får du även en personlig genomgång av hur fordonet fungerar.

Fri service (max 500 mil/år ingår i månadskostnaden). Körsträcka över 500 mil faktureras med 0,5kr/km.

Garanti ingår under förutsättning att du låter oss serva ditt fordon var 300e mil (första servicen sker efter 50 mil).

Du måste teckna en egen försäkring för fordonet. I din hemförsäkring ingår ofta elcykel. Kontrollera med ditt försäkringsbolag.

Självklart kan du när som helst innan du hämtat ut ditt fordon göra en avbokning av abonnemanget kostnadsfritt.

Ja du kan självklart välja till andra tillbehör utöver de som ingår i abonnemanget. Dessa köper du i vår butik vid upphämtning och då äger du dessa tillbehör, dvs du betalar ingen abonnemangsavgift för dessa. Vi hjälper till med kostnadsfri montering vid upphämtning och även demontering om du skulle avsluta ditt abonnemang. Man får inte lov att montera tillbehör på sitt fordon utan godkännande från oss.

Du ska ha fyllt 18 år.

Du ska ha ett svenskt personnummer

Du får inte ha några betalningsanmärkningar och kreditprövning genomförs inför varje nytecknade.

Du behöver mobilt BankID för att legitimera dig.

Ett abonnemang är bekymmersfritt.

Vid köp av ett fordon har du en löpande värdeminskning.

Abonnemang har en låg månadskostnad istället för en hög kontantinsats.

Mindre oro för kommande utgifter, exempelvis ingår garanti och service i ett abonnemang.

Vid köp av ett fordon finns det risk att du valt fel, att det kommer nya fordon, ny teknik och att ditt fordon påverkas av nya regler. Med ett abonnemang behöver du inte oroa dig för detta.

Bindningstiden är 12 månader. Du kan närsomhelst efter 12 månader återlämna ditt fordon till en kostnad motsvarande 3 månadsavgifter. Det är först dagen när du återlämnat ditt fordon som abonnemanget avslutas, dvs inte dagen du meddelat att du vill avsluta ditt abonnemang. Därefter tillkommer avgiften som motsvarar 3 månadsavgifter.

Du måste teckna en egen försäkring för fordonet. I din hemförsäkring ingår ofta elcykel. Kontrollera med ditt försäkringsbolag.

En moped ingår inte i hemförsäkringen, det krävs att du tecknar en försäkring för trafik, samt vagnskada och stöld. Insplanet försäkring har ofta bra priser på vagnskada och stöld. Trafik får man då teckna separat.

Har du ingen försäkring så är du som brukare ansvarig för hela fordonet vid skada eller stöld samt skador på annans egendom och dig själv.

Försäkring. Du måste teckna en egen försäkring för fordonet. I din hemförsäkring ingår ofta elcykel. Kontrollera med ditt försäkringsbolag. En moped ingår inte i hemförsäkringen.

Har du en registrerad moped (klass 1) står du för eventuella parkeringsböter och eventuella framtida trafiktullar (inga trafiktullar eller skatter gäller idag i Sverige på mopeder). Fordonet i abonnemanget är registrerat på dig som brukare.

Reparationer och underhåll som inte ingår i den löpande servicen. Den löpande servicen ingår.

Är du osäker om abonnemang för elcykel eller moped är något för dig, prova då i 3 månader. Du får då en faktura för hela tremånadersperioden som ska betalas inom 90 dagar. Det tillkommer en extra kostnad på 300kr/månad under 3 månader jämfört med ordinarie månadskostnad för abonnemanget. Prova på abonnemanget på 3 månader gäller för dig som privatperson och max 40 mil per månad, dvs ej för kommersiellt bruk, så som budfirmor eller liknande.

Lämnar du inte tillbaka ditt fordon efter 3 månader går abonnemanget automatiskt över till ett vanligt månadsabonnemang med 12 månaders bindningstid, utan den extra kostnaden på 300kr/månad.

Ett ”prova på fordon” kan vara ett begagnat fordon (max 1år gammalt som rullat max 600mil). Väljer du att fortsätta ditt abonnemang kan du komma in och byta mot ett nytt fordon. Har du från början ett nytt fordon så fortsätter abonnemanget till ordinarie månadskostnad efter 3 månader.

Om man väljer ett tre månaders ”prova på abonnemang” är det dyrare än ett ordinarie abonnemang med 12 månaders bindningstid. Det beror på att ett ”prova på” abonnemang för oss innebär mer administration och hantering.

Det tillkommer en kostnad om 0,5kr/km. Kör du kortare än 500 mil per år sker ingen återbetalning för att du kört ett mindre antal mil.

Efter 12 månader kan du uppgradera till ett nytt fordon eller välja att avluta ditt abonnemang. Vi avslut av ett abonnemang efter 12 månader eller senare tillkommer alltid en kostnad motsvarande 3 månadsavgifter.

Det är först dagen när du återlämnat ditt fordon som abonnemanget avslutas, dvs inte dagen du meddelat att du vill avsluta ditt abonnemang. Därefter tillkommer avgiften som motsvarar 3 månadsavgifter.

Fordonet skall återlämnas i oskadat skick. Normalt slitage får förekomma.

  • Ingen yttre åverkan ska finnas annat än normalt slitage. En självrisk per skada tillkommer och/eller reparationskostnader tillkommer.
  • Tvätta ditt fordon minst 2 gånger per år. Om du kör på vintern minst 4 gånger per år.
  • Lämnas ett fordon inte tillbaka löper månadskostnaden vidare tills dess att fordonet är återlämnat

 

Som normal förslitning räknas bland annat ytliga repor som går att polera bort, däckslitage, slitage av bromsbelägg, kedja, drev, växlar, drivrem samt mindre skador på fälgar utan deformationer.

Att lämna ditt fordon på service är obligatoriskt, annars tillkommer en kostnad på 1500kr per år, samt eventuella reparationskostnader som uppstått på grund av utebliven service.

Du lämnar in ditt fordon till KopEnScooter eller Elcykelvaruhuset (Lindhagensgatan 51 Stockholm) mellan 9:00-11:00 vardagar och hämtar det efter 17:00 samma dag. Har du något problem med ditt fordon behöver du lämna en felbeskrivning innan du lämnar in det, men annars är det bara att komma förbi. Vi reserverar oss för att det under högsäsong kan det ta upp till 3 arbetsdagar innan ditt fordon är servat.

Vid försäkringsärenden lagar vi ditt fordon inom 48 timmar efter godkännande från ditt försäkringsbolag. Du är ansvarig att betala månadsavgiften för abonnemanget under den tid som fordonet är på reparation eller under utredning av ditt försäkringsbolag.

Är ditt fordon stulet ska du polisanmäla händelsen och anmäla till ditt försäkringsbolag. Du är ansvarig att betala månadsavgiften för abonnemanget under den tid som fordonet är under utredning av ditt försäkringsbolag.

Ditt gamla fordon renoveras och hyrs ut igen. Hållbarhet för oss är viktigt och därför använder vi bra komponenter och ser till att fordon kan användas länge.

Har fordonet nått slutet på sin livstid så skickas det för demontering och återvinning.

Endast våra mopeder har körkortskrav övriga fordon får framföras utan körkort.

Moped Klass 1 / 45kmh

  • Med ett körkort med behörighet AM, traktorkort, B körkort så får du köra moped klass I (kallas ibland EU-moped). Det är en moped som är gjord för en hastighet på högst 45 km/timmen.

Moped klass 2 / 25kmh

  • Om du fyllde 15 år efter den 30 september 2009 krävs det att du minst har ett förarbevis för moped klass 2 eller körkort med behörighet AM eller traktorkort för att få köra en moped klass 2, det krävs inget körkort eller förarbevis för att köra en moped klass 2 om du har fyllt 15 år före den 1 oktober 2009.

Det går inte att köpa fordon som har använts i vår abonnemangstjänst.